Blog

Často kladené otázky

Aké sú doplatky, ak máte zmluvy s mojou poisťovňou?

Platíte za služby, ktoré nie sú hradené zo zdravotného poistenia. Jedná sa najmä o sonografiu s elastografiou (20 euro/10 euro senior od 70 r.) a nadštandardné služby podľa požiadavky klienta.

Vyšetrujete aj deti?

Nie, deti vyšetruje pediatrický endokrinológ.

Vyšetrujete aj iné diagnózy ako štítnu žľazu?

Venujeme sa diagnostike a liečbe všetkých druhov endokrinných ochorení. Okrem štítnej žľazy sú to najmä ochorenia prištítnych teliesok, hypofýzy, nadobličiek, poruchy reprodukčných orgánov (predčasná menopauza, polycystické vaječníky, nefunkčnosť semenníkov) a poruchy kostného metabolizmu. Vykonávame aj odbery vzoriek (tenkoihlovú aspiráciu) zo štítnej žľazy a lymfatických uzlín krku a venujeme sa aj pacientom liečeným na zhubné nádory štítnej žľazy.

Mám objednaný termín, kedy mám prísť na odber krvi?

Termín na odber krvi (pokiaľ výsledky nemáte od Vášho lekára) si objednávate sami prostredníctvom nášho online diára. Termín odberu odporúčame objednať 2-14 dní pred plánovaným vyšetrením u lekárky. Pri odbere informujete sestričku, s akým problémom ste bol/a odoslaný/á (ukážete výmenný lístok). Na odber netreba byť nalačno, môžte si dať ľahké raňajky. Výnimkou je odoslanie pre poruchy menštruácie, kedy odporúčame prísť nalačno, ideálne 3-6. deň menštruačného cyklu a bez užívania hormonálnej antikoncepcie. Ak ste tehotná, informujte sestričku o týždni gravidity. Pacienti odoslaní na vyšetrenie nadobličiek majú odber realizovaný až po vstupnom vyšetrení vzhľadom na možnosť interferujúcej liečby.

Pacienti, ktorí nevedia alebo nechcú využiť online diár, budú na odber pozvaní telefonicky sestričkou niekoľko dní pred vyšetrením.

Prečo sa registrovať na našej stránke a využiť online objednanie?

  • registrácia šetrí Váš aj náš čas, vďaka čomu sa Vám môžeme venovať dlhšie a s menšou pravdepodobnosťou časového sklzu
  • online objednanie je na presný čas s predpokladaným maximálnym časovým oneskorením do 15 minút
  • máte možnosť výberu termínov s možnosťou preobjednať sa do 48 hodín pred vyšetrením
  • pri online objednaní Vám vďaka programu vieme dať rýchlu informáciu formou sms správy pri náhlom výpadku lekára/sestry
  • dostávate sms/mailovú notifikáciu, ktorá Vám pripomenie vyšetrenie